Νέα

 

Η Nissan Design Europe μετρά 15 χρόνια επιτυχιών. Απολαύστε φωτογραφίες αγαπημένων σχεδίων!

Η Nissan Design Europe, ο σχεδιαστικός «βραχίονας» της μάρκας  και η αφορμή για μερικά από τα πιο δημοφιλή και πρωτοποριακά μοντέλα του σήμερα, γιορτάζει αυτό το μήνα τα 15 χρόνια στις εγκαταστάσεις που εδρεύει.

Το στούντιο σχεδιασμού της ιαπωνικής εταιρίας στην Ευρώπη, ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του στις 25 Ιανουαρίου του 2003,  στην περιοχή Paddington του Λονδίνου. Ακολούθησε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ανακαίνισης, το οποίο μετασχημάτισε ένα απαξιωμένο  και γεμάτο γκράφιτι  συγκρότημα (που ονομαζόταν The Rotunda),  σε έναν εξαιρετικά δροσερό, με αστικό σχεδιασμό, χώρο.

Το σχεδιαστικό τμήμα της Nissan Europe, γνωστό εσωτερικά ως NDE, εδώ και μια δεκαετία μετρά σημαντικές επιτυχίες για τη μάρκα στην Ευρώπη, ειδικά στα crossovers. Η αρχική ιδέα του Qashqai (το 2003) πήρε σάρκα και οστά στο σχεδιαστήριο της NDE, όπως και όλες οι εκδόσεις παραγωγής που ακολούθησαν.

Η NDE υπήρξε επίσης η κινητήρια δύναμη και για το μικρό «αδελφάκι» του Qashqai, το γνωστό Juke. Μάλιστα, οι πρώτες σχεδιαστικές “πινελιές”  έγιναν αντιληπτές όταν εμφανίστηκε το πρωτότυπο Qazana (το 2009).

Τα δύο παραπάνω μοντέλα,  πρωτοστάτησαν από κοινού στη ζήτηση για crossovers, έχοντας μεταμορφώσει το Ευρωπαϊκό αυτοκινητοβιομηχανικό περιβάλλον,  καθώς άλλα εμπορικά σήματα ακολούθησαν το παράδειγμα της φίρμας.

Αντιστοίχως, το Ευρωπαϊκό στούντιο σχεδίασης για την  Infiniti, την μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων της Nissan, εγκαινίασε τον δικό του χώρο το 2014.

Για να γιορτάσει τα 15 χρόνια στο σημερινό του στούντιο  στο Λονδίνο, ο Mamoru δημιούργησε την ακόλουθη προσωπική λίστα με τα 15 αγαπημένα του σχέδια των τελευταίων 15 ετών:

Qashqai concept                            2003

Micra c+c                                        2005

Terranaut concept                         2006

Qashqai                                           2007

NV200 concept                             2007

Qazana concept                            2009

Juke                                                 2010

Qashqai                                           2013

Nissan Concept 2020                   2014

Infiniti Emerg-E concept              2014

Gripz concept                                 2015

Infiniti QX30 concept                   2015

Blade Glider prototype                 2016

Navara EnGuard concept             2016

Infiniti Q60 Project Black S         2017

Η καινοτόμος προσέγγιση της μάρκας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίζεται με το τελευταίο ευρωπαϊκό μοντέλο της, το νέο Leaf, το οποίο θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο.